Kandidaten

Overig nieuws

Contact

Programma 2018-2024

>> CDA Borsele op Facebook
>> CDA Borsele op Twitter

21 maart

De dorpen

De uitdagingen!

Kijk hier naar de uitdagingen die het CDA Borsele aangaat om “Energie(k) en Duurzaam aan de nieuwe raadsperiode te beginnen!

>> CDA fractie doet NL Doet!!
20 januari
14 februari
Kidscollege in Middelburg
19 februari
10 maart

De opwarmer voor carnaval!

Het is een traditie dat het CDA Borsele de bouwclubs voor de carnaval in Pikpot, Paerehat en Kraaienist opwarmt met de jaarlijkse snertronde. De bouwers van de Ofdwalers, Spruutjes en de Gebruûkers zijn bezocht en voorzien van een warme bak snert op de bouwplekken. in de week voor carnaval wordt er nog een rondje gedaan.

Eén ding is zeker: het worden weer prachtige optochten!

“Energie(k) en Duurzaam”

Kidscollege over politiek

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig? Dat komt goed uit! Roosevelt Junior organiseert in samenwerking met de bibliotheek Vlissingen en University College Roosevelt weer een supertof Kids College op  woensdag 14 februari van drie tot vier uur.

Mitchel Vermeulen en Niels Kampstra van het CDA Borsele doen hieraan mee omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen kunnen kennismaken met politiek.

 

Om het bijwonen van het kidscollege te promoten, zorgt het CDA Borsele voor vervoer. Heb je vervoer nodig dan kun je bellen met: 

Mitchel Vermeulen: 06-31498088

Niels Kampstra: 06-11718340

 

Graag voor 12 februari opgave bij Niels en Mitchel.

We nemen dan tijdig contact op waar en hoe laat de kinderen worden opgehaald en natuurlijk ook weer thuisgebracht.

>> Informatie over het Kidscollege

Vice-premier Hugo de Jonge in Heinkenszand  

Een bezoek aan de beweegtuin en een zorgwoning in de Fonteyne in Heinkenszand, was op 19 februari de start van een kort, maar goed werkbezoek van vice-premier Hugo de Jonge aan het CDA Borsele.

Daarna was er voor een goed gevuld grand-café een discussie waarbij de vraagstellers zich niet onbetuigd lieten over zorgen in de zorg. Het ging vooral om specifiek Zeeuwse zaken die hij als boodschap meekreeg.

KIjk naar de uitdagingen van het CDA Borsele >>>>

Marga van de Plasse met Hugo de Jonge

Alle Borselse partijen op een rijtje

De gemeente Borsele heeft het initiatief genomen om in alle kernen een billboard te plaatsen met daarop alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart.

Alle partijen zijn keurig op volgorde van de vorige verkiezingen gerangschikt.

Daarnaast is het aan alle partijen zelf om er andere vormen van campagnevoeren aan toe te voegen.

CDA Borsele deed NL-doet

Zaterdag 10 maart  gingen de CDA-kandidaten in het kader van NL-doet aan de slag in zorgcentrum De Kraaijert in Lewedorp.

De plantenbakken werden gevuld en voor de bewoners zelf werd in De Kraaijert het voorjaar tot leven gebracht met leuke plantenbakjes. Verder werden met stevig materiaal de terrassen uit de winterstand gehaald.

 

 

 

CDA liet schaatsers niet in de kou staan!

Vrijdag 2 maart werd er druk geschaatst op het terrein naast de Baarlandsezandweg. Wie had kunnen denken dat we, zo op het eind van de winter, de ijzers nog eens konden onderbinden. Gezelligheid en sportiviteit voerden zodoende de boventoon maar het was wel berekoud.

Reden voor CDA Borsele om warme chocolademelk en peperkoek uit te delen en de schaatsers een hart onder de riem te steken want het CDA laat mensen niet graag in de kou staan.

Ieder dorp krijgt zijn eigen aandacht

Net als bij de vorige verkiezingen heeft het CDA er ook deze keer voor gekozen om op alle dorpen een folder te bezorgen met daarin per dorp de aandachtspunten waar het CDA extra aandacht aan zal besteden.

Zaterdag 10 maart heeft CDA-kandidaat Mitchel Vermeulen in Nisse de start gegeven en alle dorpen zullen de komende week hun eigen folder in de brievenbus aantreffen.

Hier vindt u de flyers per dorp >>

Op de koffie en shoppen (in Goes)

Woensdagmorgen 14 maart hebben de CDA-kandidaten de bewoners van Dijkstede in Heinkenszand een gezellige koffie ochtend bezorgd door een bolus bie de koffie en Zuid Bevelandse verhalen van Ria Hoogesteger.

 

‘S-Middags hebben Niels Kampstra en Mitchel Vermeulen in Goes campagne gevoerd en gesproken met veel inwoners uit Borsele die voor hun minder dagelijkse boodschappen naar Goes gaan.

>> Niels en Mitchel met ontmoetingen in Goes

Bedankt!

De verkiezingen voor de gemeenteraad betekende voor het CDA Borsele dat de vijf zetels die de fractie had, in stand zijn gebleven.

Het CDA dankt alle kiezers die hun stem hebben gegeven aan het CDA en bedanken ook de vrijwilligers die zich hebben ingezet om dit resultaat te bereiken.

In de gemeenteraad van Borsele is er een minimale wijziging: VVD wint één zetel ten koste van D66. De andere partijen (SGP/CU, LPB, PvdA en OPA) behouden hun aantal zetels.

>> De uitslag per kandidaat per stembureau.

Ad Schenk gaat niet in de raad

Ad Schenk die met 227 voorkeurstemmen recht had op een plaats in de gemeenteraad, maakt daarvan geen gebruik.

Hij wil als scheidend wethouder voorkomen dat hij ‘controleur’ wordt van zijn eigen beleid. Daarnaast vindt hij het belangrijk dat de verjonging waarvoor het CDA in Borsele heeft gekozen bij deze verkiezingen, nog beter vorm krijgt. Zijn plek wordt ingenomen door Mitchel Vermeulen.

Afscheid van de gemeenteraad

Drie CDA-raadsleden namen op 27 maart afscheid van de gemeenteraad. Krijn van der Maas, lid sinds 2002, Ton Oosthoek (2006) en Rien Huige (2015) maken plaats voor nieuwe talenten en kregen alle drie de zilveren legpenning van de gemeente Borsele. Krijn van der Maas en Ton Oosthoek werden daarnaast nog benoemd tot Lid in de orde van Orde van Oranje Nassau.

Verkiezingsprogramma CDA Borsele gepresenteerd

Molen “De vijf gebroeders” in Heinkenszand was de plek waar het CDA Borsele op 20 januari het verkiezingsprogramma “Energie(k) en Duurzaam” presenteerde.

Krijn van der Maas, het langst zittende raadslid, overhandigde het programma aan Mitchel Vermeulen, de jongste nieuwkomer op de kandidatenlijst.

Samen met de andere kandidaten, gaf het CDA Borsele daarmee de aftrap voor de campagne.

 

>> De volledige lijst

De (voorlopig) nieuwe CDA-fractie

De nieuwe CDA-fractie is bekend. In de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad heeft de sterk vernieuwde fractie de eed afgelegd. Peter van ‘t Westeinde is de nieuwe fractievoorzitter die samen met Niels Kampstra, Carla Hoogerland, Mitchel Vermeulen en Marga van de Plasse aan de slag gaat. De laatste tijdelijk, want het CDA gaat samen met de SGP/CU en PvdA het nieuwe College vormen, waarin van de Plasse als wethouder plaats zal nemen. Daarmee wordt de vrijkomende raadszetel ingenomen door Margriet Koeleman.

 

6 april 2018